Abádszalók

2. sz közlemény – Az időmérésről és a pályáról

ÁTEVEZÉS

Az elinduláskor a rajtbíró indítja az egység időmérését. A bírók a rajtnál, a fordulóban és a célban rögzítik az áthaladók idejét. 

Ne indulj el a rajtbírói jelzés előtt!!!

A pályát lehorgonyzott motorosok jelölik a kiskörei víztorony irányában.  Úgy haladok végig, hogy a hajók mindig jobb kézre maradjanak el.

A forduló az 1. sz. Öblítőcsatorna előtt még az Abádszalóki- öbölben található. A fordulóban a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság lehorgonyzott nagyhajóját kell megkerülni. 

A visszaúton a vizuális cél az Abádszalóki Strand csúszdája. A cél a vízparttól 50-60 méterre kihelyezett háromszög alakú Red Bull bója. Beérkezést követően kérjük, hogy a lehető leggyorsabban szálljatok ki a homokos strand erre kijelölt részén.

Kérjük, hogy a fordulóban és a célnál segítsétek a bírókat, mondjátok be a rajtszámot és győződjetek meg arról, hogy regisztrálta az áthaladásotokat (különösen, ha a rajtszámotok takarásban van).

ÁTÚSZÁS

Az átúszás pályája az Abádszalóki Strand és a szemben található sziget között kibójázott, valamint horgonyzott hajókkal kijelölt szakasz. A rajt és a cél a strandon felállított Red Bull kapu.

A rajtszámátvételkor minden úszó időmérő chipet és rajtszámot kap. Az időmérés a kapun való áthaladáskor indul és az átúszás teljesítése után a kapun való áthaladáskor fejeződik be. 

A fordulóbírók a rajtszám alapján regisztrálják a fordulóban a versenyzőket. 

Kérjük, hogy a fordulóban segítsétek a bírókat, mondjátok be a rajtszámot és győződjetek meg arról, hogy regisztrálta az áthaladásotokat (különösen, ha a rajtszámotok takarásban van).

Kiszállás után hamarosan elérhető és letölthető/megosztható a személyre szóló online emléklap a www.tiszato2021.hu oldalon! 

Jó evezést és úszást kívánnak a szervezők!