Abádszalók

Átevezés Információk

Átevezés versenykiírás
Hajóbérlés

Részvétel

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni. A versenykategóriát az eszköz meghajtásához használt lapát határozza meg. (kajak, kenu, evezős, SUP, sárkányhajó). Vízibiciklivel az Átevezésen nem lehet elindulni.

Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását mindenkinek magának kell gondoskodnia. Lehetőség van a rendezvény előtti napon benevezni és a rajtszámmal ellátott hajót a helyszíni tárolóban (Hajódepó) elhelyezni. Hajóbérlési lehetőségekről az esemény honlapján lehet tájékozódni.

Az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

10 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 8 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos, 20 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 16 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. A létszám korlátozására a hajó merülésének csökkentése érdekében van szükség. (Vízmerő eszközről minden egység maga gondoskodjon).

A vízi eszközökben maximálisan a gyártó által meghatározott számú személy tartózkodhat. SUP deszkán (függetlenül a deszka teherbírásától) egy fő evezhet. Kivételt képez ez alól a gyártó által hivatalosan többszemélyesnek megjelölt SUP deszka és a dragon SUP. Ennek a jelölésnek egyértelműen szerepelni kell a deszkán.

Beülős kajak használata esetén javasolt a spriccdeck használata.

Kisállatot az átevezésen nem lehet a hajóban tartani.

Kiskorúak részvétele az Átevezésen

Az Átevezésen 6 évesnél fiatalabb személy nem vehet részt.

Az Átevezésen 6-14 éves kor közötti személy csak csapathajóban nagykorúval, vagy igazolt versenyzőként, egyesületi csapatban vehet részt az alábbiak szerint:

6-14 éves kor között MINDEN ESETBEN a szülők által aláírt, két tanú által hitelesített szülői hozzájáruló nyilatkozat leadása mellett lehet a versenyen elindulni.

Rajtszámátvétel

Lehetőség van az eseményt megelőző napon 2021. augusztus 6-án (esőnap esetén augusztus 13-án, illetve 20-án) 14:00 – 17:00 között a karszalagot és a rajtszámot átvenni. Többszemélyes hajó esetén rajtszámátvételre csak az egység kapitánya jogosult. Minden esetben a Kapitány felelőssége, hogy az átvett karszalagokat a rajtnál az egység minden tagja viselje. Az elvesztett karszalagot nem áll módunkban pótolni.

Rajtszám átvételére a nevezési rendszer által a Kapitánynak küldött Nevezési visszaigazolás ellenében van lehetőség. Amennyiben csapattag és nem a Kapitány veszi át a rajtszámot és a csapat karszalagjait, a Kapitánynak küldött Nevezési visszaigazolást a helyszínen be kell mutatni.

Hajódepó szolgáltatás

Az eseményt megelőző napon, előzetes rajtszámátvétel esetén lehetőség van a hajót a helyszínen kialakított őrzött hajódepóban díjmentesen elhelyezni. A hajódepó használatának feltétele a befejezett nevezés és a hajóra felragasztott rajtszám. A depóban leadott hajók őrzése a rendezvény napján 9:00 óráig biztosított, a hajót eddig az időpontig át kell venni. Az időben át nem vett hajókat a szervezők a rendezvényterület őrzés nélküli részén elhelyezik, a hajókért semmilyen további felelősséget nem vállalnak. A rendezvényterületen, így a hajódepó területén is általános őrzést biztosítunk, ugyanakkor a hajókat saját felelősségre lehet a depóban elhelyezni. Javasoljuk a hajót a mozdítható tartozékok (lábtámasz, spriccdeck, lapát stb.) nélkül leadni a hajódepóban.

Ruhatár szolgáltatás

A rendezvényen ruhatárat lehet igénybe venni az esemény napján 6:30 és 17:00 óra között. Az ruhatár használatának feltétele a befejezett nevezés és a nevezés során átvett karszalag felmutatása.

A ruhatárban személyenként 1db 30l-es műanyagzsákot lehet leadni, melyet a szervezők biztosítanak. A zsákot a ruhatáros átvételkor lezárja, majd az Átevezés teljesítése után a karszalag alapján a lezárt zsák átvehető. Felfújható SUP-pal indulók részére lehetőség van a SUP tároló- zsák leadására.

A ruhatár őrzött, ugyanakkor a zsákban elhelyezett értékekért a Szervezők felelősséget nem vállalnak. Javasoljuk, hogy a ruhatárba csak az Átevezésre készüléshez legszükségesebb ruhákat adjátok le, törékeny, értékes tárgyak elhelyezését kerüljétek.

A csomag kizárólag a karszalag bemutatásával átvehető az esemény napján 17:00 óráig. Az át nem vett csomagokért Szervező további felelősséget nem tud vállalni.

Hajóbérlés

Az eseményre a rendezők hajót nem biztosítanak a résztvevőknek. Hajót bérbeadó partnereink listája a Hajóbérlés oldalon folyamatosan frissül. A versenyre történő benevezés a hajóbérléstől függetlenül történik. A szervezők a harmadik személytől történő hajóbérléssel kapcsolatosan semmilyen felelősséget nem tudnak vállalni, kérjük, hogy mindenki győződjön meg arról, hogy a megfelelő jármű a verseny időpontjára a rendelkezésére áll.

Hajóbérlés